Hout in je interieur is stijlvol en straalt luxe uit, daar bestaat geen twijfel over. Maar hout is ook duur. Neem daarbij nog het fenomeen van de massale ontbossing voor houtwinning en je krijgt toch wel een actuele discussie over duurzaamheid. Maar zijn er alternatieven om je woning toch te kunnen opsmukken met hout? Zeker weten! Wij gingen voor jou op zoek en kwamen onder meer uit bij resimdo. Je vindt er plakfolie hout. Een oppervlak dat je afgewerkt hebt met deze plakfolie is niet te onderscheiden van massief hout. Ontdek hier hoe jij je huis duurzaam kunt upgraden met zelfklevende folie hout.

De duurzaamheid van plakfolie hout

Wanneer je in je woning hout wil aanbrengen, hoef je niet voor massief hout te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een wand in baksteen installeren en deze bekleden met zelfklevende houtfolie. Je hoeft geen massief houten tafel te kiezen. Denk gerust aan een tafel in een ander materiaal en werk het af met zelfklevende folie met houtstructuur. Er zijn oneindig veel toepassingen.

Hoe werkt deze plakfolie hout precies?

Eenvoudig gezegd is plakfolie hout een groot vel folie met aan de achterzijde een kleeflaag. Je verwijdert beetje bij beetje de beschermfolie aan de achterkant en brengt langzaam de plakfolie aan. Je hoeft enkel geleidelijk aan te drukken met een rakel of een groot metalen liniaal. De randen snijd je af met een scherp mes.

Diverse toepassingen

De zelfklevende folie met hout structuur is op heel wat soorten ondergrond toepasbaar. Van zodra de ondergrond vlak en stofvrij gemaakt is, kun je deze folie aanbrengen. De folie is zeer sterk, bestand tegen krassen en hij mag ook in aanraking komen met water. En bij resimdo vonden we ook dat je de folie niet alleen in een groot vel, maar ook als op maat gesneden tegels kunt verkrijgen. Dit geeft je de mogelijkheid om heel wat interieurelementen af te werken in hout. Denk bijvoorbeeld aan het aanrecht van je keuken en de muur tussen de bovenste en onderste keukenkasten. En zelfs de fronten van je kasten kun je met deze zelfklevende folie afwerken. Heb je nog een oude kast, een bed of een tafel die er niet zo fraai meer uitziet? Met deze folie maak je er een nieuwe van! En zelfs voor de bekleding van trappen kun je deze folie kiezen. Met andere woorden, met wat creativiteit ben je je eigen interieurarchitect!