Wat zijn de kleuren trends op het gebied van interieur in 2021? We zien onder andere als trendkleur bruin in allerlei kleurschakeringen. Daarnaast zien we ook de kleur blauw veel terug in 2021. Maar dan wel in de tint van heel diepblauw bijna tegen het donkerblauw aan. Overigens zijn de trendkleuren van 2020 grijs en pastelkleuren ook dit jaar nog steeds populair.

Bruin als vervanging van zwart

De trendkleur 2021 is bruin. Het vervangt daarmee eigenlijk de kleur zwart die ook lang de trendkleur is geweest. Echter geeft bruin een veel warmere sfeer en uitstraling als zwart. Kleur in huis 2021 is onder andere bruin en dat mag in allerlei tinten. Van mooi licht zandkleur tot echt heel donkerbruin. Je mag en kan deze bruintinten allemaal met elkaar combineren.

Neem meubels en woonaccessoires die gemaakt zijn van natuurlijk materiaal. Denk aan meubels van robuust hout, een leren bank of fauteuil en een kleed voor op de bank of vloer van wol. Of kies voor houtlook tegels voor op de vloer.

Mooie intens blauwe muren

Een andere trend kleur in huis 2021 is heel intens blauw. Het neigt bijna tegen het donkerblauwe aan. Het geeft een diepe warme kleur aan bijvoorbeeld je muren. Blauw is een kleur die regelmatig terugkomt als trendkleur. Naast de intens blauwe kan je voor de overige inrichting allerlei blauwtinten toevoegen. Denk aan pastelkleurige blauwe woonaccessoires tot hele donkerblauwe gordijnen of een vloerkleed.

Grijs is beslist niet saai voor je interieur

Het is niet helemaal de trendkleur 2021. Grijs is namelijk al een tijdje een trendkleur. Maar wel een kleur die we voorlopig nog wel vaak gaan zien. Grijs geeft sfeer en rust. Als we naar het de kleuren 2021 interieur kijken. Dan komt de kleur grijs onder andere terug in bijvoorbeeld beton en marmer. Neem bijvoorbeeld een tafel met marmeren tafelblad. Of een wand met beton of marmerlook.

Grijs is beslist niet saai maar daar is een uitstekende oplossing voor. Je kan grijs namelijk heel goed combineren met een trendkleur 2021 zoals intens blauw, bruin of met allerlei tinten pastelkleuren.

Leuke pastelkleuren voor wat meer balans in je interieur

Heb je een intense blauwe muur? Dan is dit echt een opvallende kleur. Om je interieur wat meer in balans te houden kan je pastelkleuren gebruiken. Door deze met elkaar te combineren krijg je meer harmonie in je interieur en bovendien krijg je ook verrassende en supermooie combinaties van kleuren. Daarom vallen de pastelkleuren ook echt onder de categorie kleur trends 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *