De juiste deurmat kan jou helpen bij het creëren van een aantrekkelijk en aangenaam welkom in jouw huis. Zo’n deurmat heeft naast zijn visuele eigenschappen echter ook een heel functionele werking.

De juiste deurmat helpt immers mee om al jouw tegels, tapijt of houten vloeren in je huis tegen vieze elementen en vuil te beschermen. Zo blijven deze vloeren er langer schoon uit zien. Hieronder vertellen je wat meer over de positieve effecten van een deurmat op maat voor je huis.

Bescherm je vloeren tegen modder, vuil en water

Eén van de belangrijkste voordelen van het plaatsen van een deurmat op maat bij elke buitendeur in jouw huis is uiteraard dat het jouw gezinsleden en bezoekers aanmoedigt om hun voeten te vegen om zo te voorkomen dat er modder en vuil het huis binnenkomen.

Maar liefst 75% van al het vuil in tapijt wordt namelijk via de onderzijde van schoenen binnengebracht. Een deurmat biedt zo het eerste niveau van bescherming tegen al het mogelijke vuil en stof dat jouw huis kan binnendringen.

Bescherm jouw vloeren tegen ziektekiemen en verontreinigingen

Al het mogelijke vuil, stof en modder dat jouw huis in kan komen is niet alleen visueel lelijk, maar het is alsmede een potentiële bron van ziektekiemen, verontreinigingen en ziekteverwekkende deeltjes. 

Deze ziektekiemen en verontreinigingen kunnen vervolgens in de vezels van bijvoorbeeld jouw tapijt vast komen te zitten en vereisen veelal een grondige tapijtreiniging om dit weer te kunnen verwijderen. Een goede deurmat in je entree helpt mee om dit soort lagen vuil en aanslag van jouw schoenen te verwijderen, die anders ziektekiemen in jouw huis zouden kunnen brengen.

Tapijt onderhoud verminderen

Al dit overtollig vuil en stof dat via de schoenen van bezoekers jouw huis binnenkomt, kan betekenen dat jij jouw tapijten, tegels of houten vloeren vaker grondig moet stofzuigen om zo een schone, veilige en gezonde omgeving in jouw huis te creëren. Een goede deurmat bij jouw voor- en achterdeur zal deze intensieve klussen qua frequentie flink verminderen.

Veiligheid

Eén van de andere grote voordelen van een goede entreemat in jouw huis is het verminderen van het mogelijk risico op uitglijden en vallen. Regenachtig nat weer buiten kan immers betekenen dat er water in jouw huis komt. Dit water in combinatie met tegels of hardhouten vloeren in jouw huis kan een verhoogd risico op uitglijden, struikelen, vallen en verwondingen betekenen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. 

Een aantrekkelijke verwelkoming

Een op maat geselecteerde deurmat kan evenzo een decoratief tintje aan jouw huis toevoegen. Een aantrekkelijke deurmat die bij de stijl van jouw huis past, vormt een ultieme aanvulling op jouw entree en zorgt tevens voor de creatie van een geweldige eerste indruk van jouw huis voor al zijn bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *