Als het gaat om het vinden van het juiste type meubilair voor in huis, dan zijn er een heleboel verschillende soorten ontwerpen beschikbaar. Van antiek tot de allerlaatste trends, meubels zijn een medium dat heel veel verschillende stijlen aanbiedt om aan de verwachtingen van mensen over de hele wereld te voldoen. 

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende bedrijven die allerlei meubels produceren die speciaal ontworpen zijn om aan de behoeften van hun klanten te voldoen, terwijl ze tevens in veelvoud geproduceerd worden. 

De meest voorkomende stijl die we tegenwoordig zien, zijn de eigentijdse meubels. Dit moet zeker niet worden verward met ‘modern meubilair’ dat een specifieke tijdsperiode aanduidt, want eigentijds meubilair is nou eenmaal behoorlijk modieus.

Design meubels

Eén van de meest voorkomende soorten van meubilair staat bekend als design meubels en deze zijn specifiek door een individuele ontwerper ontworpen of vervaardigd door een bedrijf dat in het maken van dit soort meubels gespecialiseerd is. 

In de meeste gevallen zullen dit zeer eigentijdse meubelen zijn die van de beste materialen vervaardigd zijn. Het is dan ook geen wonder dat deze design meubels vaak duurder zijn dan de traditionele meubels die in massa geproduceerd worden. 

In tegenstelling wat vaak bespot wordt hoeven design meubels echt niet per se ongemakkelijk te zitten of enkel te zijn ontworpen om duur te kunnen zijn en niets meer. Hoewel er zeker enkele designers zijn die zulk soort meubilair kunnen maken, gaan comfort en stijl in de meeste gevallen samen in de vorm van dit type meubels. 

Bovendien bestaan er ook wel diverse soorten design meubels die redelijk geprijsd zijn, net boven hun hedendaagse tegenhangers. Dit hangt echter allemaal af van de nadruk die de ontwerper of het bedrijf legt op het publiek dat ze willen aanspreken.

Beroemde meubelontwerpers

Er zijn een aantal beroemde ontwerpers die in het verleden heel veel verschillende soorten meubels gemaakt hebben die we nog steeds in winkels terugvinden. Soms zijn hun stukken zo gewild dat ze een massaproduct zijn geworden en nog steeds alledaags zijn. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opvallende stoelen met een heel hoge rugleuning van de Schotse ontwerper Charles Rennie Mackintosh. Eero Saarinen is een andere heel beroemde ontwerper die in de jaren vijftig de zogenaamde ‘tulp’ stoel voor Knoll ontwierp. Een andere heel beroemde stoel van dit bedrijf is de ‘Barcelona’ stoel van Ludwig Mies van der Rohe, ​​een ontwerp dat in 1929 zijn debuut maakte en daarna veelvuldig gekopieerd is.

Tijdloos design en toekomstige trends

De tijdloze design meubels hebben een direct effect op de hedendaagse in massa geproduceerde versies, aangezien deze meubels beïnvloeden wat mensen in hun meubelontwerpen terug willen zien. Het is daarom dus vrij gebruikelijk voor moderne meubelontwerpers om unieke ontwerpen te maken die zo populair kunnen worden dat ze hun hedendaagse tegenhangers ermee beïnvloeden. 

Het effect dat meubelontwerpers op eigentijds meubilair hebben, maakt ze tot een zeer gewaardeerd onderdeel van de meubelbranche. Wat één persoon vandaag creëert, kan namelijk de grote trend van de nabije toekomst zijn. Deze tijdloze mogelijkheid plus de kans om het als een unieke investering voor de toekomst te beschouwen zijn nog twee extra redenen waarom het voor veel mensen zo opwindend is om voor design meubels te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *