Een bekende Amerikaanse interieurontwerper en tv-presentator heeft ooit eens gezegd: “Je huis moet het verhaal vertellen van wie je bent, en een verzameling zijn van waar je van houdt”, en daar zullen we het allemaal wel helemaal mee eens zijn. 

Jouw persoonlijke stijl zegt immers zoveel meer over wie je bent en jouw huis is daar een afspiegeling van. Dus elke keuze van interieurstijl zegt behoorlijk veel over je persoonlijkheid. Wij van Desin Interieur hebben hier de meest populaire decor genres verzameld en speciaal voor jou gedefinieerd wat iedere stijl over je persoonlijkheid zegt.

Traditioneel: als je wat conservatief met je decoratie bent en geschiedenis waardeert, dan zijn traditionele stijlen echt iets voor jou.

Modern uit het de jaren 50-60-70: liefhebbers van lage en strakke meubels waren waarschijnlijk al een beetje verslaafd aan de ‘Mad Men’ tv-serie. Ze zijn het soort persoon dat veel over kunst en filosofie leest, en eigenlijk best wel veel over meubelontwerpers weet. Ze zijn niet per se pretentieus, maar waarderen het wel van anderen dat die er ook van op de hoogte zijn.

Minimalistisch: minimalisme vraagt om orde, pragmatisme en een zeer zuivere esthetiek. Het is dan ook geen wonder dat veel minimalisten type ‘A-persoonlijkheden’ zijn! Dit zijn de baasjes die een compleet schema voor het leven hebben, Google uitnodigingen sturen voor een brunch en altijd een perfect op maat gemaakte outfit hebben, zelfs in het weekend!

Boheems: fans van een Boheemse stijl voelen een constante stroom van reislust door hen heen. Als ze geen reisplannen hebben om te gaan rotsklimmen in de Ardennen of te backpacken door Zuidoost-Azië, dan kun je ze veelal terugvinden in je plaatselijke yogastudio of op een surfplank.

Industrieel: degenen met een industriële esthetiek zijn vaak stadsbewoners met een voorkeur voor koffie uit een heuse Italiaanse espresso machine en ambachtelijke etenswaren. 

Rustiek: de rustieke liefhebber moet je niet te verwarren met de industriële fan. Deze mensen houden van het buitenleven, volksmuziek, en zijn vaak bij elkaar te vinden om te bespreken of ze al dan niet ietwat afgezonderd moeten leven.

Eclectisch: houd je van een excentrieke of fantasierijke vormgeving? Dan ben jij eclectisch. Deze mensen zijn vaak behoorlijk gedreven en succesvol, maar kom na hun drukke uren bij ze langs en ze zullen je dan een behoorlijke coole en relaxte kant van henzelf laten zien die altijd flink gewaardeerd wordt.

Deco: bijna alle deco fans zijn dol op ‘The Great Gatsby’ filmklassieker en willen graag dat zich in ‘Midnight In Paris’ afspeelt ook echt kan gebeuren. Je kunt er eveneens altijd op vertrouwen dat een deco liefhebber een geweldig feest kan geven!

Gotisch: deze punkrockers lijken misschien behoorlijk stoer aan de buitenkant, maar zijn eigenlijk de grootste softies. Laat de doodshoofden en andere beenderen in hun interieur jou echter niet afschrikken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *