slaapkamer-in-de-nieuwste-trend-ingericht

Onze slaapkamers zijn zonder twijfel één van de belangrijkste kamers in ons huis. Ze zijn per slot van rekening een integraal onderdeel van ons welzijn. Dit als een ruimte om ons terug te trekken, te ontspannen en, belangrijker nog, dagelijks te resetten!

De interieurtrends voor 2022 helpen jou niet alleen om je huis er goed uit te laten zien. Maar helpen je ook om een toevluchtsoord te creëren waarin jij je optimaal voelt. Er is juist daarom nu meer aandacht voor het binnenhalen van allerlei rustgevende natuurlijke elementen. En het naar buiten pushen van de stress veroorzakende factoren in jouw woning. We vermelden hieronder een aantal nieuwe trends.

Luchtige en rustgevende kamer

De stijlvolle slaapkamers van 2022 transformeren zich al bijna in de richting van een heiligdom. Dat is een fijn idee met alle chaos in de wereld om ons heen. Zo wordt de slaapkamer vooral een veilige haven. Een plek waar je al het lawaai in de wereld even prettig kunt uitschakelen en je jouw batterij weer kunt opladen.

Dit soort slaapkamers zijn hemels licht en luchtig. Dit geeft je ook zeker een rustgevend gevoel voor lichaam en geest. Om dit te bereiken gebruik je vooral lichtgroen, blauw, roomwit en veel beige aardetinten. Verwijder het liefst alle onnodige elektronica waaronder de tv!. En zorg daarnaast voor een knusse plek om heerlijk te ontspannen voordat je op jouw bed gaat liggen. Zoals een gezellige met wol uitgevoerde chaise longue of leesstoel.

Breng de natuur naar binnen

Dat directe behaaglijke gevoel dat je krijgt van een wandeling in het bos. Breng dit maar naar binnen in je slaapkamer. De verbinding met de natuur is dit jaar belangrijker dan ooit voor ons. Onze slaapkamers moeten dan ook een oase van rust, zen, schoonheid en ontspanning zijn. De natuur helpt ons om dit onder meer met steigerhouten bedden snel te bereiken.

Het is ook zeer gemakkelijk om meer lucht en groen in jouw slaapkamer aan te brengen. Eén simpele manier om dit te realiseren is door een (bijna) transparante raambekleding te gebruiken. Om zo een ruimtelijk uitzicht te creëren en veel natuurlijk licht door een raam te laten schijnen.

Laat de natuur zo jouw eigen ster zijn! Het is trouwens ook een handige manier om het oog te laten denken dat een raam groter is dan het is. Een andere eenvoudige manier is om een prachtige kamerplant in een fraaie plantenbak te plaatsen.

Het gebruik van natuurlijke stoffen

De zorg voor ons milieu staat tegenwoordig hoog in het vaandel. Juist daarom is er in 2022 een grote behoefte om natuurlijke stoffen te gebruiken. Het selecteren van volledig natuurlijk beddengoed die van natuurlijke en organische materialen is gemaakt, wint hierdoor aan populariteit.

Er is ook een andere belangrijke reden om voor natuurlijke stoffen te kiezen. We brengen met z’n allen immers ongeveer een derde van ons leven slapend door. Dat feit alleen al vraagt om lakens en dekbedden die puur zijn en vrij van agressieve chemicaliën en synthetische stoffen. Kies daarom voor linnengoed dat uit één natuurlijk materiaal is vervaardigd. Zoals wol, biologisch katoen of ultra-ademend linnen. 

Er zijn tal van stijlvolle oplossingen om jezelf in je slaapkamer weer de ruimte te geven die je nodig hebt in je leven. Het draait dit jaar allemaal om jezelf in een betekenisvolle inspiratie onder te dompelen. Vol met positieve gevoelens. Want dat is waar een slaapkamer voor bedoeld is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *