Rust, ruimte en licht dit zijn de drie belangrijkste punten als het gaat over een minimalistisch interieur. Maar hoe doe je dat of hoe creëer je in je huis een modern minimalistisch interieur ? We geven je graag wat tips om deze interieurstijl te realiseren.

Het begint met alle rommel en rondslingerende spullen onzichtbaar op te bergen

Rondslingerende tijdschriften en dagbladen op de keukentafel. Een rij met schoenen in de hal of een overvolle kapstok. Maar ook allerlei kleine voorwerpen die her en der liggen verspreid. Om je huis meer rust, ruimte en licht te geven moet je dit allemaal opruimen. Het is niet zo dat je alles ook echt weg moet gooien.

Maar berg zoveel mogelijke spullen uit het zicht op in bijvoorbeeld een paar stijlvolle kasten. Natuurlijk mag je best een paar belangrijke spullen laten staan maar probeer dit wel te beperken. Bij een minimalistisch huis mag het best in de kasten rommelig zijn maar aan de buitenkant moet de kast er strak en stijlvol uitzien.

Houd de basis neutraal van kleur

De muren plafond en de vloer houd je zoveel mogelijk in natuurlijk lichte kleuren. Wit is een kleur die je als basis kan nemen maar die je bij een minimalistisch interieur heel goed kan combineren met grijs, beige of taupe. Het geeft de ruimte een frisse schone maar vooral rustig uitstraling.

Kleuren die we normaal gesproken ook tegenkomen in de natuur passen perfect bij deze woonstijl. Voor op de vloer kan je kiezen voor een betonnen vloer of een mooie gietvloer.

Dezelfde kleur maar wel in andere materialen en vormgeving

Wellicht wil je graag je minimalistische design interieur echt helemaal compleet maken er een bepaalde eenheid in creëren. Dat wil niet zeggen dat je alles van hetzelfde materiaal moet nemen. Het is wel belangrijk om alles zoveel mogelijk in natuurlijke kleuren te houden.

De kleuren blijven dan wel voor een groot gedeelte hetzelfde maar door gebruik van verschillende materialen geeft dat juist meer warmte en sfeer aan het geheel. Kies bijvoorbeeld voor kussens met een gebreide hoes op de bank. Een mooie zacht fleece plaid of een mooi schapenvachtje.

Ga voor minder maar wel voor hoogwaardige kwaliteit

Een minimalistisch design interieur onderscheid zich van andere woonstijlen door de ruimte het licht en de rust die het uitstraalt. Je zorgt ervoor dat je met zo weinig mogelijk toch een mooie inrichting creëert.

Maar wil je iets nieuws aanschaffen dan kies je altijd voor meubels, verlichting, woonaccessoires die van goede kwaliteit zijn. Zo zijn design meubels een optie waardoor je er veel langer van kan genieten. Je koopt veel minder om het huis in te richten maar wat je koopt is wel meteen iets wat een lange levensduur heeft. Op die manier creëer je een minimalistisch interieur in je huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *