Het recyclen van papier, plastic, glas en andere voorwerpen is een essentieel onderdeel om jouw huishouding een stuk ‘groener’ te maken. Implementeer onze eenvoudige tips om al deze materialen snel te sorteren en op te slaan. De onderstaande ideeën voor het opbergen van te recyclen materiaal maakt het een stuk gemakkelijker om deze milieuvriendelijke taak in jouw dagelijkse routine op te nemen.

Recycling opslag in de keuken

Berg al je recyclebare materialen in de keukenkast op totdat jij klaar bent om ze in de afvalbak buiten te deponeren of ze naar jouw plaatselijke recyclingcentrum te brengen. Een uittrekbare keukenlade kan een prullenbak en containers voor recyclebare blikken en compost herbergen. Een kleine plank erboven zou het papier kunnen verzamelen.

Een alles-in-één recyclingcentrum

Als je er de ruimte voor in een garage of bijkeuken hebt, creëer dan een verzamelstation om alle items te sorteren en verzamelen die gerecycled, hergebruikt of geretourneerd kunnen worden. Combineer eventueel stapelbare containers en label elke container met het beoogde item. Zodat iedereen in je gezin het afval kan sorteren terwijl ze erlangs gaan. Bedek de muur met een speciaal ophangbord met haken om het ophangen en verplaatsen van tassen en andere verzamelaars gemakkelijk te maken.

De opslag van blikjes en flessen

Het meenemen van blikjes en flessen naar jouw retourcentrum is minder een gedoe  wanneer je hier speciale tassen voor gebruikt. Vooral bedrukte linnen tassen met een uniek recycling logo kan daarbij ideaal zijn om deze keer op keer te hergebruiken en met de juiste recyclebare items op te vullen. Hang deze tas aan twee haken. Want het gebruik van twee haken zorgt voor meer stabiliteit. En helpt het bovendien open te houden terwijl je de items erin deponeert.

Tassen voor het recyclen van items

Er is ook een andere handige manier om je eigen tas mee te nemen voor het recyclen. Tassen met een platte bodem en stevige handvatten zijn immers perfect om recycling artikelen te sorteren, op te slaan en ze te vervoeren. Zorg er in dit geval wel voor dat het materiaal met plastic gecoat is. Zodat ze gemakkelijk schoon te maken zijn als dat nodig is. Zet de tassen op een diepe plank in jouw garage of bijkeuken.

Het recyclen van gevaarlijke materialen

Ontdek allereerst hoe je in jouw regio op de juiste manier verf, batterijen, gloeilampen, elektronica, sterke chemicaliën en spuitbussen moet recyclen. Raadpleeg daarvoor de website van je plaatselijke gemeente voor meer informatie. Verzamel deze speciale items het liefst op één plek totdat je genoeg hebt om een speciale trip daarvoor te maken.

Jouw huis is zonder meer de plek waar jij de meest waardevolle dingen in het leven koestert. Dus er is niets zo vervelend als een rommelig huis met allerlei ongebruikte spullen die de charme ervan wegnemen. Je kunt echter altijd een recycling gewoonte aannemen om jouw leefruimte behoorlijk op te fleuren. En zo ook het milieu bij het juist sorteren en scheiden van het afval te besparen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *