Een leuk nieuw item is de hamamdoek die je op verschillende manieren in je interieur kan gebruiken. De doek wordt in vrolijke kleuren gemaakt en je kunt hem bij verschillende winkels kopen. We nemen je mee naar de oorsprong van de hamamdoek en kijken vervolgens naar de verschillende mogelijkheden in je huis. 

Wat is een hamamdoek

De hamamdoek is van oorsprong een handdoek. Hij wordt ook wel pestemal of fouta genoemd. Het is een traditionele Turkse handdoek die gebruikt wordt in de hamam. Hij kan makkelijk vocht opnemen doordat hij van hydrofiele katoen is gemaakt. Een specifiek kenmerk zijn de handgeknoopte franjes aan de bovenkant en de onderkant van de doek. Naast de functie van handdoek wordt hij ook veel gebruikt als omslagdoek. 

4 Ideeën voor het gebruik van de hamamdoek

Plaid over een bank of een fauteuil 

De hamamdoek is vrij dun en erg soepel. En de kleuren die je kan krijgen zijn vrolijk. Is je bank niet meer de nieuwste dan kun je van de juiste hamamdoek een prima plaid maken om over je bank te leggen. Zo ziet het er al snel weer beter uit. Het zorgt er vaak ook voor dat je wat warmer zit en dat is in de koude wintermaanden erg welkom. Wil je even je ogen dicht doen, dan trekt je de hamamdoek lekker als een deken even over je heen.  

Gebruik als tafelkleed

Een hamamdoek is ook prima te gebruiken als tafelkleed. Bijvoorbeeld een mooie kleur voor de bijzondere dagen waardoor het ontbijt, de brunch of het diner er feestelijk uit komen te zien. De hamamdoek is daarna weer makkelijk uit te wassen en snel weer droog te krijgen voor een volgend gebruik. 

Afscheidingsdoek

De hamamdoek is niet alleen vrolijk van kleur, hij is ook licht van gewicht. Dit maakt het mogelijk om hem makkelijk op te hangen. Zo kun je een scheiding maken in een wat grotere ruimte of de doek voor een kast hangen waar allemaal verschillende spullen in staan. Je zult zien dat het dan veel rustiger wordt in de kamer. 

Speeldoeken

Met de hamamdoeken kunnen kinderen ook prima spelen. Het maken van een tent over een stoel of een tafel, of het maken van een afdakje over een schommel zal met dit lichte materiaal makkelijk genoeg zijn. Ook als picknickkleed zijn ze uitermate geschikt. Gebruik je de doeken niet dan zijn ze klein, goed op te rollen en makkelijk op te bergen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *