Mooie dakramen zijn een prachtige toevoeging aan elk huis. Ze laten namelijk natuurlijk licht binnen, geven je een glimp van de buitenwereld en geven jouw huis net even wat extra detail die de hele esthetiek kan veranderen.

Bovendien kan het installeren van dakramen in jouw huis alsook de totale waarde ervan verhogen. Er zijn dus veel positieve punten op te sommen aan het toevoegen van mooie dakramen aan je huis. Maar voordat jij deze laat plaatsen, zou je zeker even de volgende vijf vragen willen stellen om ervoor te zorgen dat jij de beste dakramen krijgt die bij jouw huis passen.

Moeten de dakramen open kunnen?

Niet alle dakramen hoeven geopend te kunnen worden. Sommige zijn er immers alleen om natuurlijk licht binnen te laten, in plaats van om eveneens lucht binnen te kunnen laten. Door de optie toe te voegen om je dakramen te kunnen openen, heb je natuurlijk wel de mogelijkheid om een ​​heerlijk koel briesje jouw huis binnen te laten stromen. Dit is echter niet altijd even praktisch. Het kan bijvoorbeeld een probleem zijn als jij over heel hoge plafonds beschikt. Er zijn echter oplossingen om ook dit soort moeilijk te openen ramen te bedienen, zoals met een afstandsbediening.

Wat voor glas wordt er in de dakramen gebruikt?

Het is altijd heel belangrijk om ervoor te zorgen dat het type glas dat er in jouw dakramen gebruikt wordt, duurzaam en van de hoogste kwaliteit is. Dit minimaliseert per slot van rekening de noodzaak voor toekomstige reparaties en is bovendien veel gemakkelijker te onderhouden.

Gehard glas is hierbij de grootste aanrader. Gehard glas is namelijk een stuk flexibeler dan andere vormen van glas. En in het geval dat het mocht breken, dan breekt het enkel in vele kleine glasbrokjes. Dat is veel veiliger dan in scherpe scherven te breken. Dit geharde glas beschermt je alsook veel beter tegen een mogelijke stormschade.

Zijn deze dakramen ook energiezuinig?

Denk eraan om energiezuinige dakramen te plaatsen. Je helpt niet alleen het milieu maar uiteindelijk ook jezelf door geld te besparen. Warme lucht stijgt immers altijd op. Als jij geen energiezuinige dakramen in je huis installeert, dan zal deze warme lucht in de winter dus uit jouw woning lekken. Dit is iets wat in een koeler huis resulteert, plus daardoor ook hogere stookkosten met zich meebrengt. Om deze reden wordt er ten minste een dubbele beglazing aangeraden.

Welke accessoires kan ik aan mijn dakramen toevoegen?

Soms is enkel het plaatsen van een mooi dakraam niet voldoende. Er zijn wellicht enkele accessoires die deze nieuwe toevoeging nog beter zullen complementeren. Zoals hierboven al even vermeld, kan een elektrische afstandsbediening een noodzakelijk accessoire zijn om te installeren.

Andere belangrijke accessoires die mogelijk nodig zijn, zijn zonneschermen en jaloezieën. Als je hierbij aan jaloezieën denkt, dan kun je veelal uit licht filterende en verduisterende jaloezieën kiezen. Je wilt in de meeste gevallen namelijk niet dat al dat natuurlijke licht continu via jouw kunststof dakraam je huis binnenkomt.

Hoe kan ik mijn dakramen schoonmaken?

Het is geen groot geheim dat glas vies wordt. Het kan, afhankelijk van de hoogte van jouw plafonds, soms een grote uitdaging zijn om dakramen schoon te maken. Je zou je dakramen desondanks minimaal twee keer per jaar willen reinigen.

Het gebruik van het gebruikelijke water, ammoniak en afwasmiddel zou daarbij in de meeste gevallen voldoende moeten zijn. Het is verder belangrijk om te onthouden dat jij het frame van zo’n dakraam ook regelmatig moet schoonmaken terwijl je met een schoonmaak bezig bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *