slaapkamer-in-beach-look

De strandhuis-look is altijd al geliefd geweest, maar het wordt steeds populairder. Dit komt omdat veel huiseigenaren nu naar een open en luchtige sfeer op zoek zijn die behoorlijk vakantie-achtig aanvoelt. Het is zelfs een prachtige look voor woningen die niet direct aan zee liggen. 

Deze ‘beachlook’ bestaat al eeuwen. Dit komt grotendeels omdat het de populaire manier was waarop mensen hun huizen aan het water of aan zee versierden. Het is een interieurstijl die vooral bedoeld is om het gevoel van ontspanning, plus het gemak en de ongedwongen sfeer van het leven aan zee op te roepen.

Je zou een makelaar Bergen aan Zee kunnen contacteren als je echt dichtbij de prachtige duinen en het strand in Noord-Holland wilt leven. Maar voor ieder ander individu die graag een strandgevoel wil hebben, kan de perfecte strandhuis-look voor je huis ook elders een aangename ervaring opleveren. En dit is hoe je dit doet.

Zorg voor verschillende texturen

De beach look gaat niet alleen over blauwe strepen en miniatuur schepen in flessen. Je kunt vrijwel alle interieurs in een strandhuis-look transformeren door veel verschillende stoffen en materialen in laagjes aan te brengen. Vloerkleden, kussens, manden en wandkleden kunnen allemaal in je huidige ruimte verwerkt worden. Om zo dat ontspannen, relaxte gevoel van de beach look te scheppen waar het allemaal om draait.

Voeg vooral blauwtinten toe

Een snelle en gemakkelijke manier om een beachvibe te krijgen, is door verf te gebruiken. Geef je muren in huis een unieke kust kleur. Om het zo in een handomdraai tot een ruimte om te toveren die aanvoelt alsof het bij de zee hoort. Eendenei blauw werkt bijvoorbeeld zeer mooi samen met crème tinten en houten accenten. 

Combineer deze traditionele strandhuis inrichting ook door een complete mix van unieke materialen te gebruiken. Maar voeg zonder meer een aantal accenten van blauw toe. Een Grieks blauw vloerkleed op een gekalkte houten vloer is bijvoorbeeld een goed idee.

Ga voor veel comfort in je interieur

Houd het vooral simpel en klassiek met strakke lijnen en een blauw-wit kleurenpalet. Dit is absoluut een meer volwassen visie op de strandhuis stijl. Waarbij de lichtblauwe en witgekalkte muren perfect bij een bleke vloer en diepblauwe bank met lichtgrijze kussens passen.

Voeg ook zeker wat houten accenten toe om te voorkomen dat de look te gematcht wordt. Plus plaats uiteraard een aantal stijlvolle accessoires om zo de gehele look samen te brengen.

Selecteer een blauw-wit gestreepte bank of fauteuil

Als je liefde voor de beach look verder gaat dan een paar ankers die op kussens zijn gedrukt en een uitvergroot schelp stilleven aan de muur. Overweeg dan om in een klassiek gestreepte bank als middelpunt van je woonkamer te investeren.

Als je er nog niet helemaal klaar voor bent om voor een volledig gestreepte bank te gaan, dan kan een fauteuil een beter idee zijn. Je zou deze look dan ook met meer opvallende sculpturale donkerhouten meubels kunnen mixen.

Als die meer traditionele blauwe en nautische strepen helemaal niet jouw ding zijn. Dan kan een eenvoudig neutraal kleurenpalet net zo effectief zijn om een strandvakantie gevoel op te roepen. Gebruik in dit geval veel verweerde tinten en voeg hier vooral allerlei natuurlijke materialen aan toe. Om zo veel textuur in een informele uitstraling te scheppen.

Voeg nautisch geïnspireerde accessoires toe

Als je graag een beach look in huis wilt halen, maar niet direct voor nieuwe meubels wilt gaan. Probeer dan een paar van je bestaande meubelstukken aan te passen. Een witgekalkte look is een basis in strandhuis interieurs. Als je vervolgens tevreden met het resultaat bent, maak deze look dan af door een aantal nautisch geïnspireerde accessoires toe te voegen.

Badkamers zijn daarnaast mogelijk één van de gemakkelijkste kamers om de beach look toe te passen. Dit omdat de bijbehorende kleuren zich zo goed voor deze ruimte lenen. Denk hierbij aan handdoeken met een beachvibe en klassieke motieven zoals vissen en ankers. Alles wat van schelpen is gemaakt werkt ook prima. Een spiegel als een patrijspoort of een paar manden van touw voor de opslag van spullen in jouw badkamer kunnen al voldoende zijn om een heerlijk ontspannen en trendy gevoel te creëren.

De strandhuis-look staat de afgelopen jaren volop in de schijnwerpers. En dit is echt niet zonder reden. Deze interieurstijl vindt immers de perfecte balans tussen verfijnd en rustiek. Dit voelt bovendien als een aangename ontsnapping naar het kustgebied aan, zonder dat je direct in de buurt van de zee hoeft te wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *