Misschien heb je enkele van deze prachtige iconische exemplaren van fraaie moderne design meubels wel een keertje in het echt gezien, iets wat goed mogelijk is, want ze zijn tegenwoordig in veel luxe huizen terug te vinden.

Anders zou jij deze goed herkenbare items wellicht wel eens op de covers van high-end interieur tijdschriften gezien of in luxe voyeuristische huisbezoeken op het internet… maar je wist wellicht nooit wie ze nou precies ontwierpen of maakten.

Als jij op zoek bent naar populaire moderne design meubel producten, dan hebben wij van Desin interieur hier voor jou enkele iconische meubelmerken om zo wat extra inspiratie op te doen.

Knoll

Knoll International werd in 1938 door Hans Knoll opgericht, die als de zoon van Walter Knoll met een sterke band met de meubelindustrie was opgegroeid, waarbij met name de Bauhaus beweging een sterke invloed op hem had en hij zou de Bauhaus pioniers Walter Gropius, Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer tot zijn kennissenkring gaan rekenen.

Knoll International is tot op de dag van vandaag één van de meest gerenommeerde fabrikanten in de designmeubelindustrie en telt designklassiekers zoals de Barcelona collectie van Mies van der Rohe, de tulp stoel van Eero Saarinen, en de Wassily stoel van Marcel Breuer in haar exclusieve portfolio.

https://www.knoll.com/discover-knoll

Cassina

Cassina is een uitstekend Italiaans meubelmerk die een lange geschiedenis kent in het combineren van technologische vaardigheid met gepassioneerd vakmanschap.

Cassina wordt algemeen erkend als het eerste interieurmerk dat wat nu als industrieel design bekend staat op de markt kwam en is gespecialiseerd in het creëren van hoogwaardige designmeubelen. Ze zijn de enige fabrikant van de authentieke Le Corbusier meubels.

Het huwelijk tussen deze fabrikant en deze iconische ontwerper vond in 1964 plaats – een jaar voor de dood van Le Corbusier – via een exclusieve licentieovereenkomst die hielp om zijn iconische ontwerpen met moderne technologie te combineren.

https://www.cassina.com/en/collection/lc-collection

B&B Italia

Sinds de oprichting van B&B Italia in 1966 heeft deze befaamde design meubel leverancier als de belichaming van het Italiaanse meubeldesign veel internationale bekendheid gekregen.

Niemand is beter in het interpreteren van de hedendaagse cultuur of in het met creatieve autoriteit reageren op elke nieuwe behoefte die voortkomt uit de evoluerende levensstijl van vandaag. Het is deze beheersing van een formule van creativiteit, innovatie en productie die al deze moderne, maar tijdloze meubelstukken creëert.

B&B Italia heeft in haar 53-jarige geschiedenis meer dan 1.200 producten ontworpen die de evolutie van de meubelsector op wereldschaal markeerden. B&B Italia werkte daarvoor samen met veel prominente internationale ontwerpers.

https://www.bebitalia.com/en/bebitalia

Kartell

Kartell, het in Milaan gevestigde designbedrijf, is een merk dat synoniem is geworden met innovatieve design meubels en verlichting. Het moderne meubilair van Kartell, dat allerlei iconische ontwerpen van beroemde designers bevat, blijft de grenzen van de materiaalmogelijkheden verleggen, met inventieve vormen die bestaan uit spuitgegoten polycarbonaat en andere kunststoffen. Kartell wordt om deze reden ook beschouwd als één van de pioniersbedrijven in de productie van kunststof meubelen.

Philippe Starck, één van de meest invloedrijke Europese ontwerpers, begon met het ontwerpen van producten voor Kartell tijdens de opkomst van dit bedrijf in de jaren 80 en 90. Maar Kartell heeft nog zoveel meer meubelen van andere beroemde designers in hun collectie.

De Kartell collectie op zich is heel multifunctioneel, divers, gebruiksvriendelijk en onmiskenbaar esthetisch. Plus de Kartell producten zijn direct over de hele wereld herkenbaar dankzij de emoties die ze oproepen, en hun langdurige functionaliteit dankzij hun onbetwiste kwaliteit.

https://www.kartell.com/CH/museo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *