Het buitenseizoen is weer in aantocht!

Het buitenseizoen is weer in aantocht en je kijkt naar het vooruitzicht om lekker in de tuin te vertoeven. Een mooie tuin is een prettige plek om te ontspannen. De tuin is vaak ook een plek om fijne momenten door te brengen met familie en vrienden.

Een uitgebreide barbecue is bijvoorbeeld een ontmoeting waar veel mensen erg van kunnen genieten. Het is dan ook prettig je tuin aan te kleden volgens de laatste trends op gebied van tuinmeubelen. Zeker als jouw tuin toe is aan een nieuw meubilair, is het de moeite waar je hierin te verdiepen.

Welke trends zijn er voor de tuinmeubelen in 2021?

Er zijn dit jaar een aantal verschillende trends op het gebied van tuinmeubels te zien. Ten eerste is de kleur zwart hip, zowel binnen de woning als in de tuin. Als tegenhanger voor deze donkere tint, zijn er voor veel pastelkleurige tuinmeubels verkrijgbaar dit jaar.

Verder is er een tuinset voor 4 personen te zien, welke bestaan uit een tafel met kunststof kuipstoelen. Zowel in de woonbladen als in de tuincentra komen deze opvallend veel naar voren. Deze stoelen zijn ideaal voor mensen met een druk bestaan. Ze vragen nauwelijks onderhoud en zijn zeer weersbestendig.

Daarnaast blijven natuurlijke materialen in, zoals rotan en bamboe. Een nieuwe trend zijn de gestoffeerde tuinstoelen. Ook hierbij heeft een tuinset voor 4 personen de voorkeur, maar denk ook eens aan een houten hoek loungeset met mooie stoffering.

Eerder was stoffering uitsluitend bestemd voor binnenmeubilair, maar de moderne technieken maken dit ook voor buiten mogelijk. De stoffen zijn veelal weersbestendig en waterafstotend. Dit biedt je dus de comfort van een gestoffeerd meubel zonder dat je veel extra werk hebt met beschermen van de stoelen.

Palletmeubels onverminderd populair

Meubilair gemaakt van pallets is al enige jaren erg in trek. Ook dit jaar blijven de palletmeubels populair. We zien er diverse variaties ontstaan. De meubels zijn kant en klaar te koop bij winkeliers, maar zijn ook eenvoudig zelf te maken.

Van een simpele sofa tot een houten hoek loungeset, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Met een set dikke kussens erop, heb je al snel een comfortabel meubel in je tuin staan. Via het internet zijn er diverse ideeën, maar ook praktisch uitgewerkte handleidingen verkrijgbaar. Wellicht ook een leuk idee voor in jouw tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *